Golvvärme istället för element?

Svenska hus behövs värmas upp och uppvärmningen kan gå till på lite olika sätt. Många, som jag, har ett vattenburet system i huset som innebär att värmen i huset beror på varmt vatten som flyter i vattenledningarna och till slut till radiatorerna, som sprider värmen. Det är ett bra sätt att värma sitt hus på, framför allt eftersom att ett sådant system är kompatibelt med de mest energisnåla uppvärmningskällorna som bergvärme och jordvärme, men det finns en estetisk detalj som kan var lite problematisk. Radiatorer är sällan speciellt snygga.

Visserligen är det så att moderna varianter av radiatorer är mer designade för att passa bättre i en modern inredning, men samtidigt så tar de upp ett utrymme som mycket väl skulle kunna ha använts till något helt annat. Ibland så blir man också lite begränsad av radiatorer på väggarna, eftersom att dess position gör att man måste möblera och inreda med deras utformning och funktion i åtanke. Men det finns sätt att lösa det på, sätt som jag tänkte använda mig av.

Det går nämligen att lägga golvvärme i huset istället för att använda sig av radiatorer. Funktionen blir precis den samma med uppvärmningen, med fördelen att den är mer jämnt fördelad över hela golvet. Dessutom gör det att själva källan till värmen hamnar under golvet, vilket i sin tur innebär att du inte ser själva källan. Då är det betydligt enklare att designa och inreda sina hem, eftersom att radiatorerna inte längre finns på plats. De ligger nu istället under golvet.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *