Längtar till sommaren

Efter månader av mörker, kyla och snö är nu sommaren på väg med stormsteg. Visst är det ett tag kvar innan man kan gå i shorts och äta glass i solen, men det går så snabbt när det väl börjar bli varmt att det nog inte står på. Fast kanske får vi räkna med lite mer aprilväder först.

Dags att köpa frön
Det är vår i luften och jag har börjat fundera lite på sommarens odlingar och växter. Ni kanske inte visste det, men jag är faktiskt ganska intresserad av odling och växter. Jag har ett litet växthus som jag brukar ha tomater, gurka och lite annat smått och gott i. Jag odlar också kryddväxter och annat i krukor. Det är så härligt att äta sådant som man har odlat själv. Det blir liksom så mycket godare, och dessutom är det ju både ekologiskt och närproducerat. Man vet att det inte har använts några bekämpningsmedel och liknande. Och förutom det så är det billigare också, och så tycker jag att det är väldigt vackert att se när det växer. Ja, det finns helt enkelt många anledningar till att jag gillar att odla.

Men det är inte bara ätbara saker som jag tycker om utan även blommor och andra växter av alla de slag. Finns det något vackrare än sommarväxter i krukor eller i i rabatten? I år tror jag att jag ska inhandla lite blomlådor och fylla med vackra växter. Det finns snygga och praktiska sådana på Wexthuset som jag har spanat in så det blir nog en beställning därifrån.

Tur man har snälla grannar
Som jag skrev förut så ska jag tillbringa en del tid hos min mormor och morfar i sommar och kommer därför att vara borta några veckor – inte det bästa när man har odlingar att ta hand om. Men som tur är så har jag en granne som också är odlingsintresserad och som tittar till mina växter och plantor när jag är borta. Och när han åker på semester så vattnar jag hemma hos honom. Så brukar vi göra varje år, och det är väldigt skönt eftersom det betyder att vi kan ägna åt oss vårt intresse samtidigt som vi ändå har möjlighet att åka bort och göra annat. Det gäller bara att planera så att vi inte är borta samtidigt.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *