Om sovgott.nu

Vi människor lever idag i en tillvaro som inte alls är speciellt hälsosam om man ser till hur vi egentligen borde leva. Livet består idag av långa arbetsdagar som blandas med omhändertagande av familj och samtidigt ett extremt stort nöjesutbud. Det här påverkar såklart oss människor, för det gör att många av oss inte får den sömn som är så otroligt viktig för att man ska hålla hjärnan sund och pigg. Vi är helt enkelt inte gjorda för det här sättet att leva, och på många sätt har vi tvingats oss in i att vänja oss vid det.

Vad är då konsekvenserna av att vi får för lite sömn? Många gånger är de direkt kopplade till ökade hälsoproblem. Jag vill väl inte direkt påstå att mindre sömn är orsaken till sjukdomar och besvär, men att mindre sömn leder till en mindre försvarad kropp går knappast att förneka. Din kropp behöver helt enkelt vila för att dess försvar ska kunna ligga på topp under de vakna timmarna på dygnet, som faktiskt blir allt längre.

Jag som skriver på den här bloggen heter Mats och jag har befinner mig själv i den sitsen när sömnen är det som nästan prioriteras minst. Jag har beslutat mig för att förändra den delen av mitt liv och hitta till ett lugn med en godare natts sömn. Den här bloggen kommer att bli en resa för mig att hitta mitt sätt att sova bäst på, och kanske kommer den också att hjälpa dig i din kamp om även du har problem med din sömn.

Jag hoppas att ni följer med mig på min resa och även inser värdet av att sova bra. Det blir allt för ofta uppenbart att sömnen är ett problem, och det märks ganska tydligt när vi får för lite av den. Förhoppningarna är att jag, liksom också kanske du, hittar en väg som vi känner oss bekväma med och under resans gång kommer alla sätt att provas.

Nu vet ni lite om bloggen och mig, vill ni komma i kontakt med mig så maila den här adressen. Nåja, välkomna!