Ordning och reda skapar lugn

Jag har märkt att jag får svårare att slappna av när det är stökigt hemma. Ordning och reda ger mig lugn i sinnet, och därför har jag påbörjat ett organiseringsprojekt. Jag har bestämt mig för att sortera kläder, prylar och annat så att var sak har sin plats, och för att det ska bli lyckat så gäller det att man också skapar enkla förvaringssystem så att man inte drar sig för att lägga tillbaka var sak på sin plats. När man hellre slänger kläderna över en stol istället för att hänga in dem i garderoben så har man inte en tillräckligt bra lösning, och därför har jag bestämt mig för att satsa på garderobsinredning från Elfa.

Som ni kan se i det här klippet så handlar det om en öppen förvaring som därmed också är väldigt lättillgänglig, och vill man kan man komplettera med skjutdörrar som gömmer innehållet på ett snyggt sätt. Elfa fungerar inte bara för kläder utan är användbart i tvättstugan, förrådet, garaget och i princip var som helst där man behöver bra och lättillgänglig förvaring. Dessutom är den busenkel att montera. Spana in det här.

Samtidigt som jag organiserar och sorterar så ska jag också passa på att göra mig av med sådant som jag faktiskt inte använder. Att rensa bort ger också en känsla av lättnad tycker jag. Jag ska också se till att jag skapar extra förvaring, för om jag bara får plats med det jag har så börjar ju stöket igen när jag skaffar nya saker som jag inte har någon bra förvaringsplats till.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *