Tröttnat på plåttaket på verandan

Det har haft sin charm, att sitta på verandan en sommardag när det regnar och lyssna på det smattrande ljudet när regnet träffar taket. Men efter ett antal år av den vanan så har det blivit mer och mer irriterande, och det har kommit till en gräns där jag inte längre ser fram emot en regnig dag, utan jag snarare räds den. Jag har mitt sovrum i anslutning till verandan, vilket gör att regniga nätter blir speciellt jobbiga när regnets orkester på mitt plåttak väcker mig i tid och otid. För att förbättra min sömn och övriga upplevelse så har jag beslutat mig för att lägga nytt tak på verandan.

Jag har kollat på lite olika alternativ, men det jag ändå kommer fram till är att jag ska utöka det övriga husets tak till att täcka också verandan. Det betyder att jag behöver göra ganska omfattande förstärkningar av verandans takkonstruktion, tegel väger trots allt betydligt mycket mer än vad plåt gör.

Men jag tror ändå att det i slutändan är värt det. Det kommer säkerligen att kosta massa mer pengar för mig att ordna, men om det skulle resultera i att huset blir vackrare och att jag samtidigt kan sova gott under regniga nätter så är det värt det. Det är en investering i min framtid och mitt fortsatta liv i det här huset. Ett tegeltak över verandan är med andra ord ytterligare ett sätt där jag kan ta steg för steg för att nå en sömn som jag så länge längtat efter.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *